abonneren

Lenovo haalt eigenhandig startknop terug

Aangezien Microsoft zelf er lang over doet om de startknop terug te brengen in Windows 8 met de Windows 8.1-update, heeft Lenovo maar besloten om het heft in eigen handen te nemen. Via software van een derde partij brengt het Chinese bedrijf de startknop terug op alle Lenovo-computers met Windows 8 die wereldwijd verkocht worden.

Lenovo heeft de software van SweetLabs omarmd om de startknop terug te brengen in Windows 8. De software draagt de naam Pokki. De afwezigheid van de knop wordt door veel gebruikers als een groot gemis ervaren. Microsoft zelf wil de knop ook terugbrengen om die reden. De Windows 8.1-update met startknop komt 17 oktober uit.

Toch gaat Lenovo dus de software van SweetLabs integreren in computers. In eerste instantie gebeurt dat in Engelssprekende landen, maar de rest van de wereld moet snel volgen. Het Chinese bedrijf is inmiddels de grootste pc-maker ter wereld, dus dat betekent dat veel gebruikers hun vertrouwde knop weer terugkrijgen.

Overigens kan de software ook gewoon gedownload worden door iedereen met een Windows 8-computer. Inmiddels is het al 3 miljoen keer gedownload en gemiddeld wordt de software door gebruikers wel tien keer per dag geopend.

SweetLabs is een startup die gesteund wordt door Google Ventures en Intel Capital. Het bedrijf is ook in gesprek met andere pc-makers om en zijn software te integreren in pc’s van meer fabrikanten. Het is overigens financieel aantrekkelijk voor fabrikanten om de software te integreren, omdat SweetLabs een eigen app store met de Pokki-software meelevert. Voor een prominente plaats in die winkel betalen app-makers geld. Dat geld deelt SweetLabs met fabrikanten als Lenovo.

Geschreven door: Chris Broesder op

Category: Nieuws, Besturingssystemen

Tags: windows 8.1, Startknop, Lenovo

Nieuws headlines

Laatste reactie