abonneren

Lang niet zoveel Windows 8-apps beschikbaar als geraamd

Er zouden volgens Microsoft 100.000 apps beschikbaar zijn voor Windows 8 tegen het einde van januari. Dat zijn er in de praktijk net aan 40.000 geworden.

De boude voorspellingen die Microsoft in oktober deed blijken ernstig optimistisch te zijn geweest. Het bedrijf blufte destijds dat er negentig dagen na de lancering 100.000 apps in de Windows Store van Windows 8 te vinden zouden zijn. Er is weinig te verzinnen dat minder waar is gebleken.

We nemen de getallen even door. Windows 8 werd gelanceerd op 26 oktober 2012. Negentig dagen later is het 24 januari 2013. Op die datum zouden er volgens Microsoft dus 100.000 apps aanwezig moeten zijn in de Windows Store. Het aantal apps op het moment van schrijven is 40.666 stuks, blijkt uit de Zweedse website MetroStore Scanner.

Er worden volgens MetroStore Scanner zo’n 156 apps per dag toegevoegd. Daarmee is zelfs de voorspelling van een aantal blogs dat er op 1 februari 50.000 apps beschikbaar zouden zijn bij lange na niet uitgekomen. Er werd overigens meteen al gefronst op Microsoft’s voorspelling dat het excessieve aantal van 100.000 apps beschikbaar zou zijn rond deze tijd.

Vooral het aantal apps dat de afgelopen paar weken is toegevoegd is ernstig gedaald. In de periode voordat de grens van 35.000 apps werd overschreden, werden er gemiddeld 415 apps per dag toegevoegd aan de Windows Store in Windows 8. Het drastisch lagere aantal apps dat per dag aan de Windows Store wordt toegevoegd zou volgens Forbes een indicatie kunnen zijn voor een verlies in interesse van de ontwikkelaars voor het Windows 8-platform.

Via: ZDNet

Geschreven door: Chris Broesder op

Category: Nieuws, Besturingssystemen

Tags: