abonneren

Jaarlijkse update voor Windows met Blue

Windows 8 verkoopt lekker met 40 miljoen exemplaren. Maar volgens de laatste geruchten werkt Microsoft alweer gestaag door aan een nieuw besturingssysteem onder de codenaam Blue met jaarlijkse updates. Deze zou al halverwege 2013 worden uitgebracht.

Afgelopen augustus verscheen de codenaam Windows Blue voor het eerst in een artikel op ZDNet. Toen werd driftig gespeculeerd dat dit wel een service pack upgrade voor Windows 8 zou zijn die in de loop van 2013 zou worden uitgebracht. Maar volgens The Verge is Blue niet zomaar een service pack upgrade, maar wil Microsoft in navolging van de concurrentie voortaan tegen lage prijzen een jaarlijkse update uitbrengen voor zowel Windows als Windows Phone.

Voor Windows 8 zou dit betekenen dat de update veranderingen zal aanbrengen in de grafische interface en aanpassingen voor het complete platform en prijzen. Het startscherm van Windows 8 zou eigenschappen van Windows Phone 8 overnemen. Zo zouden ook de desktop- en laptopgebruikers de mogelijkheid krijgen om het startscherm naar eigen smaak in te richten met meer flexibele, aanpasbare tegels. Ook zouden zij uit een groter scala aan kleuren kunnen kiezen voor een meer persoonlijke interface.

Volgens de geruchten wordt de update halverwege 2013 al uitgebracht. Voor Microsoft-begrippen zou dit spectaculair snel zijn. Mogelijk zou de update zelfs gratis zijn om Windowsgebruikers zoveel mogelijk te stimuleren om direct over te stappen naar het nieuwe besturingssysteem.

Volgens The Verge wordt naast Blue ook een nieuwe versie van de Windows Software Development Kit (SDK) uitgebracht voor de ontwikkeling van apps door derden. Windows 8 apps zouden daarna niet meer door Microsoft worden geaccepteerd om de ontwikkelaars te dwingen om apps voor Blue te maken.

Bron: Neowin

Geschreven door: Ruud de op

Category: Nieuws, Besturingssystemen

Tags: