abonneren

iOS 8.3 bèta voor iedereen te downloaden

iOS 8.3 is vanaf vrijdag voor iedere gebruiker te downloaden. Het nieuwe iPhone-besturingssysteem zit nog in bèta, maar kan door iedereen worden gedownload en geïnstalleerd. iOS 8.3 is voornamelijk interessant omdat Siri eindelijk Nederlands spreekt en verstaat.
Het besturingssysteem was tot nu toe alleen beschikbaar voor ontwikkelaars, maar Apple heeft het nu ook beschikbaar gemaakt voor gewone gebruikers. Het is de eerste keer dat Apple zijn mobiele besturingssysteem dat nog niet helemaal af is, beschikbaar maakt voor iedereen. Dat gebeurde vorig jaar al wel met OS X Yosemite voor de Mac.

Bugs

Dat betekent wel dat iOS 8.3 mogelijk nog wat bugs heeft en op sommige vlakken niet helemaal soepel loopt. In de bèta zit wel een functie om feedback te geven.

Nederlandse Siri

De grootste verandering in iOS 8.3 is dat de digitale assistent Siri Nederlands begrijpt. Je kunt in het Nederlands vragen stellen, die ook in onze taal beantwoord worden. Naast de Nederlandse Siri zitten er ook ruim 300 nieuwe emoji in het besturingssysteem, die vooral anders zijn omdat ze andere huidskleuren hebben. Ook wordt Apple Carplay ondersteund en kun je tweestapsverificatie van Google aanzetten in de Google-apps.

Downloaden

iOS 8.3 is te downlaoden via het Apple Beta Software Program, waar je moet inloggen met je Apple ID.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Besturingssystemen

Tags: Ios 8.3