abonneren

iOS 8 officieel te downloaden

Iedereen met een iPhone 4 of iPad 2 (of hoger) kan vanaf vandaag iOS 8 downloaden. Het nieuwe mobiele besturingssysteem van Apple brengt onder andere gezondheidsapps, en widgets in het notificatiecentrum.

Iedereen met een iPhone 4S of hoger (dus ook de iPhone 5, 5S en 5C) of een iPad 2 of hoger (dus de Mini, de Air en de 4) kan het nieuwe besturingssysteem vanaf ongeveer 19.00 uur Nederlandse tijd downloaden. Dat kan via de 'Instellingen' onder 'Algemeen' en dan 'Software update'. iOS 8 kan dan via wifi worden geïnstalleerd. Ook kunnen gebruikers hun apparaat updaten via iTunes. Let op dat het door de grote hoeveelheid downloaders lang kan duren voor de update binnen is.

Publiek

iOS 8 was al in bèta verkrijgbaar voor ontwikkelaars, maar wordt nu langzaam uitgerold onder alle gebruikers. Het nieuwe besturingssysteem heeft een aantal aanpassingen boven het vorige iOS 7, al is de verandering niet zo radicaal als die van iOS 6 naar 7. Toen werd het hele OS overhoop gegooid met een compleet ander uiterlijk.

Kleine verbeteringen

De grootste veranderingen in iOS 8 zijn relatief kleine dingetjes, zoals verbeterde foto-deelfuncties, en de mogelijkheid om toetsenborden van derde partijen te installeren. Ook heeft Apple zijn eigen toetsenbord verbeterd met een Swipe-achtige functie.

Gezondheid

Ook zet iOS 8 veel in op gezondheidsapps. Zo komen er diverse apps in het besturingssysteem waarmee de gebruiker bijvoorbeeld zijn sport-prestaties kan bijhouden.

De grootste veranderingen van iOS 8 hebben we hier onder elkaar gezet.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Besturingssystemen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie