abonneren

iOS 8 krijg mogelijk multitask-functie

iOS 8 krijgt mogelijk multitasking in het systeem verwerkt. Apple heeft die langverwachte functionaliteit niet officieel aangekondigd, maar de beta-code van het besturingssysteem wijst er wel op dat de mogelijkheid er komt.

Ontwikkelaar Steven Troughton ontdekte de functionaliteit in de bèta-code van het nieuwe besturingssysteem, dat 2 weken geleden werd gepresenteerd Het besturingssysteem is voorlopig alleen beschikbaar voor ontwikkelaars.Half scherm

In de video is te zien hoe Throughton het formaat van de mobiele Safari-browser aanpast, zodat die op de helft van het scherm draait. Dat wijst erop dat er twee apps naast elkaar kunnen draaien. Eerder werden al codes ontdekt waarmee apps op de helft en zelfs op een kwart van het scherm kunnen draaien.

Grote afwezige

Multitasking is één van de grote afwezigen op het wensenlijstje van iOS-gebruikers. Android-tablets kunnen wel meerdere apps naast elkaar laten draaien.

Later toegevoegd

Volgens Throughton zou Apple de functie intern testen. Waarschijnlijk wordt de functie pas later officieel toegevoegd aan het besturingssysteem, en wordt dat gepresenteerd tijdens de officiële aankondiging van de nieuwe iPads.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Besturingssystemen

Tags: Ios 8

Laatste reactie