abonneren

iOS 8 krijg mogelijk multitask-functie

iOS 8 krijgt mogelijk multitasking in het systeem verwerkt. Apple heeft die langverwachte functionaliteit niet officieel aangekondigd, maar de beta-code van het besturingssysteem wijst er wel op dat de mogelijkheid er komt.

Ontwikkelaar Steven Troughton ontdekte de functionaliteit in de bèta-code van het nieuwe besturingssysteem, dat 2 weken geleden werd gepresenteerd Het besturingssysteem is voorlopig alleen beschikbaar voor ontwikkelaars.Half scherm

In de video is te zien hoe Throughton het formaat van de mobiele Safari-browser aanpast, zodat die op de helft van het scherm draait. Dat wijst erop dat er twee apps naast elkaar kunnen draaien. Eerder werden al codes ontdekt waarmee apps op de helft en zelfs op een kwart van het scherm kunnen draaien.

Grote afwezige

Multitasking is één van de grote afwezigen op het wensenlijstje van iOS-gebruikers. Android-tablets kunnen wel meerdere apps naast elkaar laten draaien.

Later toegevoegd

Volgens Throughton zou Apple de functie intern testen. Waarschijnlijk wordt de functie pas later officieel toegevoegd aan het besturingssysteem, en wordt dat gepresenteerd tijdens de officiële aankondiging van de nieuwe iPads.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Besturingssystemen

Tags: Ios 8

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord