abonneren

iOS 7.1 is uit: wat zijn de grootste veranderingen?

Apple heeft de nieuwste versie van zijn mobiele besturingssysteem uitgebracht. iOS 7.1 repareert onder andere een vervelende bug waarbij de apparaten uit het niets resetten, en maakt de iPhone 4 aanzienlijk sneller. Een overzicht van de verbeteringen.

De belangrijkste bux-fix van iOS 7.1 is die van het ongevraagd heropstarten van het apparaat. Veel gebruikers klaagden al sinds de overstap naar iOS 7 dat iPhones en iPads zich uit het niets resetten op willekeurige momenten. De nieuwe update repareert dat probleem.

Sneller

Een andere belangrijke toevoeging is de versnelling voor de iPhone 4 en de iPad 2, die nog steeds op de verouderde A5-processoren lopen. Die apparaten worden significant sneller van het nieuwe besturingssysteem.

Carplay

iOS 7.1 biedt ook officiële ondersteuning voor CarPlay, het integratiesysteem dat Apple aan auto's wil toevoegen. Het bedrijf presenteerde dat een maand geleden op de Geneve Motorshow. Met CarPlay wordt het mogelijk de iPhone of iPad aan te sluiten op een speciaal systeem in de auto, waardoor GPS-navigatie of afspeellijsten automatisch worden geïntegreerd in de auto.

Uiterlijk

Ook qua uiterlijk wordt iOS 7 constant vernieuwd. Zo heeft het belscherm een complete make-over gekregen, waarbij de klassieke vierkante bel-knop is veranderd door een ronde, wat consistent is met de rest van het systeem. Ook zijn er opties toegevoegd om contrasten donkerder te maken in bepaalde apps en zijn diverse knoppen in bijvoorbeeld de radio-app.

En de rest

Maar uiteraard fixt iOS 7.1 nog een hele rits andere 'problemen'. Zo is de vingerafdrukscanner op de iPhones 5S sterk verbeterd, blijft Siri nadenken zolang je de home-knop ingedrukt houdt, en zelfs de meest chatoische mail-gebruikers krijgen hun zin nu de teller bij Mail.app ook boven de 10,000 komt.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Besturingssystemen

Tags: