abonneren

iOS 7 is wél op tijd af

Gisteren werd er in diverse media melding gedaan van geruchten die wezen op een vertraging van Apple's iOS 7. Diverse ingewijden zijn daar inmiddels tegenin gegaan en melden dat er weliswaar OS X-mensen naar het iOS-ontwikkelteam zijn overgezet, maar dat iOS 7 gewoon op tijd af zal zijn.

Bloomberg liet gisteren een analist aan het woord die beweerde dat iOS 7, door de aanzienlijke grafische veranderingen die in het mobiele OS geïmplementeerd worden, vertraagd zal zijn. Sir Jonathan ‘Jony’ Ive, die de voornaamste ontwerper van de iMac, iPod, iPad en iPhone was, is nu bezig met het ontwerp voor iOS 7. Hij zou de nieuwe versie van Apple’s mobiele OS visueel platter willen maken. Dus geen reliëf, harige structuren en schaduwrandjes meer, maar een schoner, overzichtelijker en strakker design.

Volgens de insider van Bloomberg zou het nieuwe iOS 7 daardoor vertraging oplopen. Vele media namen het bericht over. Er zouden al OS X-ontwerpers overgezet zijn naar het iOS-team, net als in 2007. Toen liep OS X Leopard vertraging op door ontwikkeling van de iPhone.

Hoewel bronnen van AllThingsD naar aanleiding van het Bloomberg-bericht bevestigen dat er versterking nodig was voor het iOS-team vanuit het OS X-team, valt de stress in Cupertino wel mee en is iOS 7 op tijd klaar. Ook The Loop bevestigt dat Apple op schema ligt voor de volgende versie van het besturingssysteem voor iPad, iPhone en iPod. Er zou wel doorgewerkt moeten worden uiteraard, maar met de extra mankracht zou iOS 7 gewoon op tijd af zijn volgens de bronnen.

Geschreven door: Chris Broesder op

Category: Nieuws, Besturingssystemen

Tags: Bloomberg, Ipod, Ios 7, Allthingsd

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord