abonneren

iOS 7 voor iPad wellicht pas later beschikbaar

Volgens geruchten hebben ontwikkelaars moeite met het overzetten van iOS 7 naar de iPad. Daardoor zou het nieuwe mobiele besturingssysteem niet op 10 september gelanceerd worden, maar wellicht pas een maand later beschikbaar zijn voor Appleā€™s tablet.

9to5mac meldt dat iOS 7 wellicht uitgesteld zal worden voor de iPad. De verwachting is nu dat iOS 7 op 10 september gelanceerd zal worden, samen met een heel leger aan nieuwe Apple-producten. Zo zou Apple de iPhone 5S, een goedkope iPhone (iPhone 5C), de iPad Mini 2 en de iPad 5 uitbrengen. De nieuwe versie van iOS wordt doorgaans samen met de nieuwe producten gepresenteerd. Hoewel er bevestigd is dat er op 10 september een conferentie zal plaatsvinden in Cupertino, is nog niet officieel bevestigd dat iOS 7 dan ook gelanceerd wordt. Wel dat het OS in de herfst uitgebracht wordt overigens.

Er zouden complicaties zijn ontstaan met de iPad-versie van iOS 7, waardoor het mobiele besturingssysteem vertraagd is. Het zou gaan om problemen met de stabiliteit. Ontwikkelaars lopen daardoor naar verluidt achter op schema en het zou wel eens kunnen dat iOS 7 voor de iPad pas eind september of begin oktober uitkomt. Uiteraard moet dit bericht met een korreltje zout worden geconsumeerd. Het zijn geruchten en bovendien is er niet eens een releasedatum bekend, dus ‘een maand uitstel’ is dan ook wat vaagjes. 

Geschreven door: Chris Broesder op

Category: Nieuws, Besturingssystemen

Tags: Ios 7