abonneren

iOS 7 blokkeert onofficiële Lightning-kabels

Vind je de Lightning-kabels van Apple wat aan de dure kant en heb je net als wij voor een paar euro kabels besteld op eBay of bij sites als DealExtreme? Dan heb je sinds de upgrade naar iOS 7 waarschijnlijk pech. De 'namaak'-kabels lijken niet meer te werken op het nieuwe besturingssysteem.

In bètaversies van iOS 7 werd al gewaarschuwd als je dit soort kabels aansloot, maar nu de definitieve versie van iOS 7 uit is lijkt het besturingssysteem de kabels helemaal niet meer te accepteren. Het is dus niet meer mogelijk met dit soort kabels je iPhone of iPad te laden of synchroniseren. Naast laadkabels gaat het ook om andere apparaten met een Lightning-connector die niet door Apple zijn goedgekeurd.

Het probleem zit hem erin dat Apple in zijn Lightning-kabels een speciale authenticatiechip gebruikt. Third-parties die Lightning-kabels of -accessoires willen produceren, moet een licentie nemen bij Apple en zijn verplicht deze chip te integreren. De 'namaak'-kabels hebben deze chip niet, of hebben een andere chip die zich voordoet als de officiële. Apple lijkt in iOS 7 het detectiemechanisme te hebben aangepast, waardoor deze chips door de mand vallen.

Overigens blijkt niet elke nepkabel compleet geblokkeerd te worden. Sommige kabels weigeren dienst, andere kabels weten ondanks de melding toch nog gewoon gebruikt te kunnen worden voor het opladen. Onze vrienden bij iPhoneclub weten te melden dat de volgende stappen in sommige gevallen uitkomst bieden:

  1. Sluit de kabel aan op een usb-poort of -adapter
  2. Stop de kabel in je iPhone
  3. Druk de waarschuwing weg
  4. Ontgrendel je iPhone
  5. Druk verdere waarschuwingen weg
  6. Houd het scherm ingeschakeld
  7. Trek de Lightning-kabel los
  8. Sluit hem weer aan
  9. Druk de waarschuwing weer weg

De iPhone zou bij sommigen hierna opladen.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Besturingssystemen

Tags:

Laatste reactie