abonneren

Introduceert Microsoft een Samsung Windows-tablet?

Gaat Microsoft volgende week het eerste Windows 8-tablet demonstreren? Volgens geruchten zou Samsung de eer te beurt vallen om een slate-tablet voor Windows 8 te mogen laten zien.

Volgende week gaat de Microsoft Build conferentie van start waar softwareontwikkelaars worden geïnformeerd over actuele softwareontwikkelingen van Microsoft. Dit jaar gaat het op deze conferentie voornamelijk over Windows 8. Het is wel zeker dat Microsoft de daar aanwezigen het nieuwe besturingssysteem op tablets zal demonstreren.

Nieuw voor Windows 8 is dat het voor het eerst in een versie speciaal voor op ARM-processoren gebaseerde tablets zal uitkomen. Volgens het gerucht zal het ARM-tablet dat Microsoft gaat demonstreren door Samsung worden gemaakt. Er zijn zelfs geruchten die beweren dat alle bezoekers van de Build conferentie een Samsung-tablet krijgen, om zelf de mogelijkheden van Windows 8 op het Samsung-tablet te ervaren.

Sneller opstarten
Gisteren maakte Microsoft bekend dat Windows 8 straks veel sneller zal opstarten dan Windows 7. Eindelijk pakt Microsoft een van de grootste frustraties van de Windows-gebruikers aan.

Het demonstratiefilmpje toont de nieuwe opstartmethode, 30 tot 70 % sneller dan voorheen.

 

Wil je ook weten welke naam Windows 8 straks krijgt, of hoe Windows er uit ziet op een tablet? Volg dan ons Windows 8 nieuws volgende week. Onze eigen software redacteur Abram Wagenaar is op de Build Conferentie aanwezig en zal ons direct van de laatste nieuwtjes op de hoogte brengen.

 

 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Besturingssystemen

Tags: