abonneren

Intel: Windows 8 is nog niet klaar

Volgens Intel topman Paul Otellini wordt Windows 8 uitgebracht voordat het volledig klaar is.

Dit heeft Otellini intern tegen Intel werknemers verteld zo wordt vermeld in een artikel van Bloomberg. Een opvallende uitspraak zo vlak voor dat Microsoft op het punt staat om Windows 8 officieel te lanceren op 16 oktober.

Volgens Otellini moeten er nog de nodige verbeteringen aan Windows 8 worden aangebracht, maar is dat geen reden om de software niet nu al uit te brengen.

Hoewel deze uitspraak pikant is vanwege degene van wie die afkomstig is, maar in de praktijk is de strekking van zijn woorden niets nieuws. Geen enkel besturingsysteem is helemaal af op het moment dat het wordt uitgebracht. Er worden niet voor niets regelmatig updates uitgebracht. Het is alleen bij Microsoft wat in onbruik geraakt om naderhand nog functionaliteit toe te voegen maar met updates, bugfixes of service packs is alles mogelijk.

De vraag wel wat er achter deze opmerking zit. Wellicht is het zo dat Intel enige vrees heeft voor de ARM-versie (Windows RT) van het besturingssysteem. Misschien bedoeld hij wel dat er nog Intel-specifieke aanpasssingen nodig zijn om het energie gebruik van Windows op X86-processoren concurrerend te maken met Windows op ARM-processoren?

Een woordvoerder van Microsoft heeft in een reactie op het artikel in Bloomberg gezegd dat: "Windows 8 het meest geteste, geëvalueerde en bedrijfsklare besturingssysteem is in de geschiedenis van Microsoft". Meer dan 16 miljoen gebruikers hebben de preview-versies van Windows 8 uitgeprobeerd.

Bron: Zdnet

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Besturingssystemen

Tags: