HTC werkt aan eigen besturingssysteem voor auto's

HTC zou bezig zijn een besturingssysteem te ontwikkelen voor auto's. In navolging van Googles Android Auto en Apples CarPlay komt ook de Taiwanese fabrikant met een besturingssysteem dat auto's kan aansturen.
Het project heeft voorlopig de werktitel Cello, en werd ontdekt door een gebruiker op Reddit die de release notes van het OS in handen lijkt te hebben.

Concurrent Android Auto

Volgens de ontdekker moet HTC Cello een concurrent worden van Android Auto, omdat het met Android-smartphones samenwerkt. Cello gaat echter een stuk verder dan Googles besturingssysteem, want het OS doet meer dan alleen het verbinden van je smartphone.

Duidelijkere interface

Android Auto is eigenlijk niet veel anders dan een duidelijkere interface voor je telefoon voor wanneer je in de auto zit. Je zou er makkelijker toegang mee hebben tot apps als Maps of tot de belfuncties.

HTC's Cello zou echter verder gaan dan dat. Het besturingssysteem moet namelijk werken voor alle aspecten van je auto, dus ook over bijvoorbeeld de lampen of de vergrendeling.

Details onbekend

Veel details over het nieuwe besturingssysteem zijn nog onbekend. Zo is het niet duidelijk of het besturingssysteem straks te gebruiken is voor alle autobezitters, of dat alleen HTC-smartphones eraan gekoppeld kunnen worden. HTC wil niet bevestigen of een dergelijk systeem er echt aan zit te komen.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Besturingssystemen

Tags: cello, besturingssysteem, htc cello