abonneren

HTC verklapt features Android 4.3

Google I/O wordt over twee weken gehouden en Android 4.3 Jelly Bean wordt daar waarschijnlijk gelanceerd. HTC is zo vriendelijk geweest alvast een aantal nieuwe features van de volgende Android-versie prijs te geven.

Niet Android 5 Key Lime Pie, maar Android 4.3 zou op de Google I/O ontwikkelaarsconferentie worden gelanceerd, zo vernamen we vorige week. Android Police wist dit te melden door te spitten in codes en serverlogs.

Bluetooth Low Energy

Op een uitnodiging van HTC voor een evenement dat zich zal voltrekken op de tweede dag van Google I/O lijkt het bedrijf te zinnespelen op wat er door Google aangekondigd zal worden met de komst van Android 4.3. Het bedrijf zal waarschijnlijk ondersteuning voor Bluetooth Low Energy (BLE), ofwel Bluetooth SMART, introduceren met Jelly Bean 4.3. Deze nieuwe Bluetooth-technologie is logischerwijs bedoeld om energie te besparen. Sommige Android-apparaten hebben al ondersteuning voor Bluetooth Low Energy, maar fabrikanten moesten zelf aan de slag om de ondersteuning vanuit Android in te programmeren. Jely Bean 4.3 zou het dus standaard krijgen.

OpenGL ES 3.0

Naast de nieuwe Bluetooth-technologie zal Android 4.3 zeer waarschijnlijk OpenGL ES 3.0 ondersteunen. Deze moderne grafische standaard wordt ondersteund door de Snapdragon 600-chips die in de HTC One en Samsung Galaxy S4 terug te vinden zijn. De grafische prestaties van dit soort smartphones zullen met de komst van OpenGL 3.0 ES-ondersteuning naar een hoger niveau getild worden.

Waarschijnlijk zullen we op 15 mei te weten komen of deze nieuwe ondersteuningen inderdaad in Android 4.3 geïmplementeerd worden en wat Android-gebruikers nog meer te wachten staat.

Geschreven door: Chris Broesder op

Category: Nieuws, Besturingssystemen

Tags: opengl, Jelly Bean, Android 4.3