abonneren

HTC overweegt eigen besturingssysteem

Smartphone- en tablet-fabrikant HTC gaat mogelijk over op een eigen besturingssysteem. Deze keuze wordt gestimuleerd door het juridische getouwtrek over patenten.

Topman Wang van HTC heeft gezegd dat HTC overweegt om een eigen besturingsysteem aan te schaffen. Toch wil het bedrijf zeker geen overhaaste aankopen doen. Aldus een interview met Wang in een Chinese krant The Economic Observer.

Naast de aankoop van WebOS van HP komen ook andere mobiele besturingssystemen in aanmerking. Zo zou ook MeeGo van Intel tot de mogelijkheden behoren.

Zelf een besturingssysteem bouwen is voor HTC in elk geval geen optie. Wang zegt elk besturingssysteem te kunnen gebruiken. Het gaat erom dat je een besturingssysteem goed begrijpt. Door er een eigen laag aan toe te voegen onderscheidt HTC zich van de concurrentie.

Zo maakt HTC smartphones met zowel Android als Windows Phone. Beide platformen worden door HTC uitgebreid met de eigen Sense-interface.

Ook de recent aangekondigde overname van Motorola door Google zijn voor HTC een aanleiding om naar een eigen besturingssysteem te kijken. De vrees bestaat dat Motorola eerder toegang krijgt tot nieuwe ontwikkelingen van Android. Ook Samsung wapent zich tegen ongewenste ontwikkelingen bij  het Android-platform met de ontwikkeling van het eigen Bada-besturingssysteem, dat nu in versie 2 op de Samsung Wave-toestellen uitkomt.

Via: TechEye

 

 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Besturingssystemen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie