abonneren

HP wil webOS op alle computers

In 2012 gaat HP webOS op alle computers leveren. Door webOS als dualboot op alle pc’s, naast Windows beschikbaar te maken, wil HP een grote gebruikersgroep voor het eigen webOS-platform creëren.

WebOS is het besturingssysteem dat HP in handen kreeg met de overname van Palm, bijna een jaar geleden. Het was de bedoeling dat HP hiermee een eigen alternatief besturingssysteem zou creëren om de concurrentie met Android, iOS en Windows Phone 7 aan te gaan op mobiele apparaten.

Ondanks de inspanningen die HP zich het afgelopen jaar heeft getroost, is het tot nu toe nog niet gelukt een product met het nieuwe webOS besturingssysteem uit te brengen. De eerste tablet van HP met webOS, waar we nu al heel lang op wachten, moet nog steeds verschijnen.

Nu heeft de nieuwe HP-topman Apotheker in een interview in Businessweek gezegd dat HP het besturingssysteem een brede gebruikersbasis wil bezorgen, door het op alle volgend jaar te verschijnen pc’s en notebooks te installeren. Dit maakt het (gratis) besturingssysteem aantrekkelijker om toepassingen voor te ontwikkelen. De vraag is of pc-gebruikers hierop zitten te wachten.

Via: InternetNews

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Besturingssystemen

Tags:

Laatste reactie