abonneren

HP maakt de weg vrij voor opensource WebOS

HP is begonnen met het overhevelen van de WebOS broncode naar de opensource-gemeenschap. De hele overgang naar WebOS onder een Apache 2.0-licentie moet in september worden afgerond.

De eerste stap is het vrijgeven van de ontwikkeltools voor WebOS Enyo 2.0. Deze ontwikkelomgeving die oorspronkelijk door Palm is ontwikkeld, maakt het mogelijk om applicaties te maken die in een andere omgeving dan WebOS draaien. HP doelt dan op iOS,  Android of de Chrome-, Internet Explorer- en Firefox-browser op pc’s. De Enyo 2.0 ontwikkelomgeving is een objectgeoriënteerd JavaScript-framework dat in elke moderne webomgeving kan draaien.

HP maakt in de komende maanden de overige code van WebOS geschikt voor opensource-gebruik. Het totale opensource WebOS krijgt de naam WebOS 1.0. HP zegt hiermee een bijdrage te leveren aan de opensource-wereld. HP hoopt er op  dat door vrije beschikbaarheid er meer ontwikkelaars software voor het WebOS-platform zullen schrijven, waadoor de levensduur van WebOS wordt verlengt.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Besturingssystemen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord