}
abonneren

Hoofd Windows-divisie verlaat Microsoft

Steven Sinofsky verlaat Microsoft per direct. Sinofsky was als hoofd van de Windows-divisie verantwoordelijk voor de lancering van Windows 8 en de Microsoft Surface tablet.

Voor de buitenwereld komt dit bericht als een verrassing. De nieuwe Microsoft Surface tablet en Windows 8 zijn nog maar krap een maand geleden gelanceerd. Deze producten zijn heel belangrijk voor de toekomst van Microsoft, in een markt die steeds meer wordt gedomineerd door mobiele apparaten.

Sinofsky heeft eerst een lange tijd gewerkt bij de divisie waar MS Office wordt ontwikkeld. Vanaf 2006 is hij betrokken geweest bij de ontwikkeling van Windows. Onder zijn leiding werden Windows Vista, Windows 7 en Windows 8 ontwikkeld en gelanceerd.

Het boterde niet tussen Sinofsky en een aantal directieleden aan de top bij Microsoft, meldt AllThingsD. Sinofsky wordt wel gezien als iemand met veel talent, maar hij is niet zo'n teamspeler. Toch heeft de man het nog behoorlijk lang uitgehouden bij de softwaregigant. Hij was al sinds 1989 in dienst bij Microsoft, eerst als programmeur en later als een van de topmannen.

Het lijkt erop dat het vertrek van Sinofsky redelijk harmonieus verloopt. Volgens Microsoft is dit besluit gezamenlijk genomen door Sinofsky en het bedrijf zelf. En Sinofsky noemt Microsoft een geweldig bedrijf om voor te werken.

De functie van Sinofsky wordt waargenomen door twee mensen die al onder Sinofsky werkten. Julie Larson-Green gaat zich bezighouden met de ontwikkeling van Windows en Tami Reller met de zakelijke kant. Reller was hoofd van de afdeling marketing en financieel directeur van de Windows-divisie. Beiden rapporteren aan Steve Ballmer, de CEO van Microsoft.

Bron: AllThingsD

Geschreven door: Ruud de op

Category: Nieuws, Besturingssystemen

Tags: PC, tablets

Laatste Vacatures

Uitgelicht: Java Developer - CGI