Helft Android-gebruikers zit op oude onveilige versies

Bijna de helft van de Android-gebruikers heeft een oudere en onveilige versie van het besturingssysteem. Uit cijfers van Google blijkt dat ruim 47,6% een versie van Android bezit die van vóór 2012 komt. Daarmee lopen veel gebruikers een veiligheidsrisico.
Google maakte de cijfers vandaag bekend. Het bedrijf verzamelde de data naar aanleiding van gebruikers van de Play Store, die werkt vanaf Android 2.2.

Lollipop

Bijna de helft van de Android-bezitters heeft een telefoon die draait op een besturingssysteem 4.2 of lager. Slechts 5,4% van alle miljoenen Android-bezitters is inmiddels overgestapt op Android Lollipop, de nieuwste versie van het besturingssysteem.

Fragmentatie

Android heeft een groot probleem met de fragmentie van het besturingssysteem. Hoewel Google regelmatig updates uitbrengt, moeten fabrikanten wel een update geschikt maken voor hun eigen toestellen. Als zo'n toestel meer dan een jaar oud is, wordt er vaak geen update meer gedaan.

Onveilig

Gebruikers lopen daardoor flinke veiligheidsrisico's. Zoals we onlangs al onlangs al lieten zien lopen gebruikers van oude besturingssystemen flinke veiligheidsrisico's. Hackers kunnen kritieke lekken in bijvoorbeeld de flash- of Java-ondersteuning uitbuiten om malware te installeren of informatie af te lezen.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Besturingssystemen

Tags: