abonneren

Heeft Samsung toch belangstelling voor WebOS?

Volgens de website Digitimes zijn er geruchten die er op wijzen dat Samsung toch overweegt om het WebOS besturingssysteem van HP over te nemen.

Het van Palm gekochte besturingsysteem heeft een onzekere toekomst sinds HP heeft besloten te stoppen de productie van mobiele hardware die gebruik maakt van het besturingssysteem. Zo heeft HP vorige week zijn TouchPad-tablet in de uitverkoop gedaan.

HP heeft ook aangegeven de pc-business te willen verkopen of verzelfstandigen. Samsung daarop gereageerd door bekend te maken geen belangstelling voor de pc-tak van HP te hebben.

De mogelijke belangstelling van Samsung voor het WebOS is niet onlogisch. Nu Google Motorola wil overnemen, is er wel wat veranderd in de Android-markt. Motorola is een concurrent van Samsung op het gebied van smartphones en tablets. Google heeft aangegeven dat Motorola geen voorkeursbehandeling krijgt. De aankoop is juist bedoeld om de Android-markt te beschermen voor claims van anderen en Google wil Android open houden voor zoveel mogelijk hardwarefabrikanten. Toch ligt het voor de hand dat Motorola voordeel heeft van de relatie met Google en andere fabrikanten daar nadeel van ondervinden.

WebOS heeft een sterke reputatie als een innovatief besturingssysteem voor mobiele toepassingen. Helaas zijn de producten nooit doorgebroken. Samsung zou de software kunnen gebruiken om zich te onderscheiden van de overige telefoonfabrikanten, waaronder ook Apple en Nokia.

Met name Samsung, als meest succesvolle fabrikant van Android-telefoons en Android-tablets, ligt onder vuur van aanklachten over patentrechten door Apple en Microsoft. Door WebOS te kopen kan Samsung daar meer tegeninbrengen. De WebOS-erfenis van Palm omvat ook een flinke verzameling patenten op het gebied van mobiele-apparaten.

Als Samsung WebOS-apparaten gaat uitbrengen is de grootste uitdaging ontwikkelaars te interesseren om applicaties voor het besturingssysteem te maken.

Voorlopig blijft het echter bij een gerucht.

Via: V3

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Besturingssystemen

Tags:

Laatste reactie