abonneren

Grootse plannen voor Mozilla's Firefox OS

Mozilla heeft grootste plannen voor zijn mobiele besturingssysteem Firefox OS. Waar dat nu nog enkel op een kleine selectie smartphones draait, moet het in de toekomst nog veel meer apparaten aansturen.

Zo kondigt Mozilla tijdens de Consumer Electronics Show in Las Vegas een partnerschap aan met Panasonic. Aankomende 4K-televisies van het Japanse bedrijf gaan draaien op Firefox OS.

Daardoor zijn er onder meer webapps op af te spelen, notificaties op te ontvangen en kun je ermee het internet op dankzij de Firefbox browser. Ook kun je content van een Firefox OS-smartphone naar de Panasonic-televisie 'casten.'

Internet of Things

Daar blijft het echter niet bij, want Mozilla wil Firefox OS ook inzetten voor het Internet of Things. Onder andere wearables, tablets, slimme voertuigen en domotica als wasmachines moeten uitgerust worden met het besturingssysteem. Je krijgt dan op je televisie bijvoorbeeld een popup zodra je was klaar is.

Naast Panasonic heeft Mozilla verder echter nog geen andere partners aangekondigd. De toekomstplannen blijven daarom vooralsnog vooral theoretisch. 

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Besturingssystemen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie