abonneren

Groot beveiligingslek treft ook Android 4.4

Het beveiligingslek dat aangepakt leek te zijn in Android versie 4.3 lijkt in de nieuwste versie van Google’s mobiele besturingssysteem weer aanwezig te zijn. Door het lek in de beveiliging van Android 4.4 Kitkat kunnen kwaadwillenden ongemerkt applicaties op een toestel aanpassen.

Het beveiligingslek wordt de ‘Masterkey’-bug genoemd. De kwetsbaarheid hiervan werd een aantal maanden geleden al ontdekt en zou toen al sinds versie 1.6 van het mobiele besturingssysteem in de software aanwezig zijn. Google dichtte het lek met Android 4.3, maar in het vorige week gelanceerde Android 4.4 Kitkat zou de fout opnieuw zitten, meldt Security Affairs.

Door de Masterkey-bug kunnen kwaadwillende smartphonegebruikers malware en virussen aan updates van applicaties toevoegen, zonder dat hiervoor de digitale handtekening van de update wordt aangetast. Een eindgebruiker ziet dus niet dat de update die hij downloadt malware bevat. Een digitale handtekening moet normaal gesproken garanderen dat een app-update veilig is.

Volgens Security Affairs is de fout in Android 4.4 minder groot dan in voorgaande versies van Android, maar het is nog steeds mogelijk om virussen te verspreiden door het lek. Volgens Google worden applicaties in zijn digitale downloadwinkel, de Google Play Store, regelmatig op misbruik gescant. Volgens Google lopen gebruikers dan ook meer gevaar als ze applicaties downloaden uit onbetrouwbare bronnen.

Geschreven door: Kenneth Stamp op

Category: Nieuws, Besturingssystemen

Tags: Android 4.4

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord