abonneren

Groei marktaandeel Windows 8 hobbelt door

Het marktaandeel van Windows 8 is de 3 procent voorbij gegaan. Het nadert dat van Windows Vista nu. De groei nam even af, maar is nu weer groter geworden.

 

Er werd meer verwacht van Windows 8 door Microsoft zelf. Toch is de groei in elk geval nog niet gestagneerd, zoals de vorige cijfers even deden vrezen. Het marktaandeel van Windows 8 is in maart de drie procent voorbij gegaan en nadert het niveau van Windows Vista. Windows 8 kwam op 26 oktober 2012 uit en kwam erg traag uit de startblokken. Vorige maand leek de groei nog gestagneerd ook. Nu is er echter weer een grotere groei dan voorheen, namelijk een toename van 0,5 procent.

Daarmee staat het marktaandeel nu op 3,17 procent en kan het binnen een maand of drie Windows Vista voorbijgaan. Het marktaandeel van Vista staat op iets minder dan vijf procent. Windows 7 groeide ook met 0,2 procent en wordt veel gebruikt op desktop-pc’s (44,73 procent).

Microsoft zal blij zijn met de algemene cijfers van maart, want het totale Windows-marktaandeel groeide met 0,3 procent. Dat aandeel is weggesnoept bij Linux en Mac OS X. Windows heeft een totaal marktaandeel van 91,89 procent nu. Dat is een groter deel van de markt dan het in augustus 2012 had.

Apple verloor 0,2 procent aandeel en dook daarmee onder de 7 procent. Dat is het laagste niveau sinds juli 2012. Ook Linux leverde in, maar wel minder sterk. Het open source besturingssysteem heeft nu 1,17 procent van de markt in handen. 

Bron: Security.nl

Geschreven door: Chris Broesder op

Category: Nieuws, Besturingssystemen

Tags: Windows Vista, Besturingssystemen

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord