Google werkt aan nieuw besturingssysteem Fuchsia

Google werkt aan een nieuw besturingssysteem met de naam Fuchsia, blijkt uit een bijbehorende Github-pagina. Het OS moet met veel verschillende soorten apparaten compatible zijn.

Over Fuchsia is nog weinig bekend - een officiële aankondiging blijft vooralsnog uit. Dankzij GitHub-documentatie is echter wel bekend dat het besturingssysteem gebruiktmaakt van de Magenta-kernel. Dit in tegenstelling tot Android en Chrome-OS, die beide draaien op de Linux-kernel.

Magenta wordt gezien als een open-source alternatief op commerciële concurrenten als FreeRTOS en ThreadX, schrijft Android Police. Deze zijn in eerste instantie gemaakt om IoT-apparaten aan te drijven, maar Magenta zou ook overweg kunnen met ARM-processoren (smartphones en tablets) en 64-bit Intel-computersystemen. Daarnaast wordt er gewerkt aan Raspberry Pi 3-ondersteuning.

Eén OS

Mogelijk is Google op zoek naar één OS voor verscheidene gadgets. Zo gaan er ook al langer geruchten dat Chrome OS en Android worden samengevoegd tot één besturingssysteem. Sinds kort is de Play Store met al zijn Android-apps bijvoorbeeld ook op Chrome OS te draaien. Maar wat we van Fuchsia precies mogen verwachten, blijft vooralsnog een verrassing.

Bron: GitHub

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Besturingssystemen

Tags: android, google, fuchsia