abonneren

Google niet blij met deal tussen Samsung en Microsoft

Google is niet gelukkig met de overeenkomst die Samsung en Microsoft hebben gesloten over de het wederzijds uitwisselen van rechten. Net als HTC betaalt Samsung nu rechten aan Microsoft voor het gebruik van Android.

Dit terwijl volgens Google Android gratis is. De claims die Microsoft neerlegt voor het vermeende gebruik van zijn patenten zijn een slinkse manier om winst af te persen van het succes van anderen, terwijl ze zelf geen succes hebben op de smartphonemarkt. Microsoft hindert hiermee de innovatie, aldus Google. Google blijft de Android toestelfabrikanten ondersteunen.

Naar verluid zou Samsung Microsoft  $15 per verkocht Android toestel betalen. Eerder sloot Microsoft vergelijkbare deals onder andere Acer en HTC. Volgens geruchten wordt er ook onderhandeld met Motorola over een vergelijkbare deal. Dit betekent dat in de toekomst Microsoft betaald krijgt voor vrijwel ieder Android-toestel dat verkocht wordt.

Opvallend is dat Microsoft Apple met rust laat en niet aandringt op vergelijkbare deals over iOS. Er kunnen technische gronden voor zijn, maar de verdenking onstaat dat Microsoft met een gerichte actie tegen Android bezig is.

Zolang het succes van Windows Phone 7 uitblijft, blijft Microsoft op deze manier meer verdienen aan Android dan dat het met het eigen Windows Phone 7 verdient.

Via: Redmondpie

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Besturingssystemen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord