abonneren

Google koopt 216 patenten van IBM

Google heeft 216 patenten van IBM toegevoegd aan zijn verzameling intellectueel eigendom. Dit om de toename van aanklachten van technologiebedrijven rond vermeende schendingen van rechten te bestrijden.

Google krijgt officieel de beschikking over 188 toegekende patenten en 28 nog lopende patentaanvragen van IBM. Het betreft vooral onderwerpen van belang voor de internetdiensten van het bedrijf. Zo gaan de patenten overefficiënt servergebruik, netwerkprestaties en e-mail-administratie.

Ook zijn patenten die van belang zijn voor Googles Android smartphone-technologieën. Hier gaat het om zaken als  het updaten van het besturingssysteem, het delen van webtoepassingen over verschillende apparaten en het zoeken op basis van gesproken invoer.

Dat laatste is vooral interessant voor de ontwikkeling van Googles alternatief voor Apple’s Siri. Google werkt aan een eigen alternatief voor deze stemgestuurde persoonlijke assistent in het project ‘Majel’.

Google is al langer patenten aan het opkopen. Zo heeft Google al eerder ruim 2000 patenten van IBM overgenomen. Ook de overname van de mobiele tak van Motorola gaat voor een belangrijk deel over patenten. Deze overname heeft Google ruim 24.000 patenten opgeleverd.

Google heeft deze patenten nodig als wapen in de toenemende strijd rond mobiele toepassingen. Googles Android gaat een steeds grotere rol op de mobiele markt spelen. Andere bedrijven zoals Apple en Microsoft proberen dat met patentclaims te bestrijden of er een graantje van mee te pikken.

 

 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Besturingssystemen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord