abonneren

Google houdt Android Honeycomb voorlopig gesloten

Google zal de Honeycomb-versie van Android voorlopig niet vrijgeven aan ontwikkelaars. De software is nog niet klaar om door buitenstaanders veranderd te worden. Ook is Android 3.0 nog niet geschikt voor smartphones.

Wel hebben HTC, Samsung en Motorola toegang tot de code gekregen om hun eigen versie voor tablets te maken. Volgens BusinessWeek zullen kleine ontwikkelaars moeten wachten. Google doet met deze maatregel geweld aan aan de eigen uitspraken dat Android een open softwareontwikkeling is. Officieel houdt Google vast aan deze principes, maar wijkt hier nu dus in de praktijk wel van af. Als je de software alleen aan partners beschikbaar stelt, hoe open is het dan nog?

Tot nu toe kregen toestelmakers eerder toegang tot de nieuwe versies van Android om hun eigen uitbreidingen te maken. Doorgaans werd de software dan een paar maanden later vrijgegeven voor alle geïnteresseerden. Nu wordt daarvan afgeweken, ten nadele van de kleinere hardwaremakers, om Honeycomb snel klaar te stomen voor de grote tabletbouwers, zonder na te denken over de consequenties voor de telefoons en andere apparaten. De broncode van software is voor tabletbouwers gewoon te verkrijgen. Het wordt alleen niet openbaar beschikbaar gesteld.

Als Google Honeycomb nu vrij zou geven, zonder dat er goed naar is gekeken of het wel op telefoons werkt, dan wordt het volgens de woordvoerder van Google een rommeltje en daar is niemand mee gebaat.

Via: Business Insider 

 

 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Besturingssystemen

Tags: