abonneren

Google Chromebook van Acer en Samsung

Google introduceert het eigen Chrome OS met de komst van het Chromebook-notebook. Google introduceert de Chromebooks met twee notebookfabrikanten: Acer en Samsung.

De Chromebooks zijn vanaf 15 juni verkrijgbaar. De Chromebooks gebruiken Googles eigen Chrome OS als besturingssysteem, en hebben dus geen Windows van Microsoft. Hiermee doet Google een rechtstreekse aanval op de dominantie van het Windows besturingsysteem van Microsoft.

Google Cloud
De laptops werken naadloos samen met Google’s online cloud-diensten en beschikken over weinig opslagruimte. Het minimalistische besturingssysteem is niet veel meer dan een uitgebreide Chrome-browser die gebruik maakt van applicaties die zich op internet bevinden. Het Chromebook start op in 8 seconden en updates worden automatisch doorgevoerd.

Ook de kantoortoepassingen in de vorm van Google Docs werken op die manier in de cloud. Ook hiermee gaat Google nu de rechtstreekse confrontatie aan met Office van Microsoft.

Samsung
Het Samsung-Chromebook heeft een 12,1 inch scherm met 1200 x 800 pixels. De laptop heeft twee usb 2.0-poorten een vga-aansluiting en een hd-webcam. De wifi uitvoering kost $329 de 3G-uitvoering $ 499. Het notebook weegt 1,5 kilo en de accu gaat ca. 8 uur mee

Acer
Het Acer-Chromebook heeft een kleiner scherm van 11,6 inch. De Acer heeft als extra een hdmi-aansluiting om extern video te kijken. De Acer is met 1,4 kg ook iets lichter en staat voor $349 in de prijslijst. De accu is hier goed voor 6 uur werktijd.

Beide Chromebooks gebruiken een Intel Atom dualcore-processor.

Ook te huur
Google gaat de Chromebooks ook te huur aanbieden voor $28 voor zakelijke gebruikers en $20 voor scholen. Nederlandse prijzen nog niet bekend.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Besturingssystemen

Tags: