abonneren

Google Chrome OS ook voor tablets?

Google maakt Chrome OS toch geschikt voor tablets. Hoewel de zoekgigant zelf blijft benadrukken dat het Chrome-besturingssysteem bedoeld is voor netbooks en notebooks, blijkt nu uit de code van recente Chrome OS-releases dat het besturingssysteem vingervriendelijk gemaakt wordt voor touchscreens. Google zelf geeft dit toe, maar zegt zijn plannen niet gewijzigd te hebben.

 

Volgens Google is Chrome OS altijd al bedoeld geweest om op verschillende formfactors te draaien. Omdat partners ook zouden kijken naar touchscreens, zal Google hier bij de ontwikkeling van Chrome OS rekening mee houden. Toch zet deze uitspraak een groot vraagteken bij de precieze plannen van Google. De zoekgigant heeft altijd beweerd dat Chrome OS voor apparaten met een fysiek toetsenbord en muis bedoeld is, terwijl Android voor apparaten met een touchscreen ontworpen is. 

 

Google kan de markt laten beslissen welk besturingssysteem het prefereert voor tablets, of in een later stadium Android en Chrome OS samenvoegen tot één besturingssysteem. Dat laatste wordt wel lastig als Google te lang wacht, omdat ook veel andere partijen bij de ontwikkeling van beide besturingssystemen zijn betrokken.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Besturingssystemen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord