abonneren

Gerucht: Windows 8 krijgt feature activatie

Microsoft enthousiastelingen die al met vroege versies van Windows 8 aan de slag zijn, hebben in de code mogelijk nieuwe functies ontdekt waaronder een appstore en feature activatie.

Aangezien Windows 8 ontwikkeld wordt met tablets in gedachte, is het eigenlijk niet vreemd dat er ook een Windows appstore zal komen. Aan de andere kant lijkt het wat overbodig, want je kan als het goed is al software installeren op je Windows computer.

De feature activatie klinkt wat dat betreft interessanter. Hiermee zouden bepaalde functionaliteiten van het besturingssysteem in en uitgeschakeld kunnen worden. Nog interessanter is dat deze code verbonden is met de code van de appstore, waardoor dus functionaliteiten via de appstore aan te kopen zullen zijn. Betekent dit het einde van de verschillende versies van Windows zoals Pro en Home Premium?

Andere functionaliteiten die gevonden zijn in de code zijn ondersteuning voor 3G en SMS.

Totdat de definitieve versie er is, blijft het natuurlijk allemaal koffiedik kijken, maar Windows à la carte klinkt niet slecht.

Geschreven door: Gerard Sombroek op

Category: Nieuws, Besturingssystemen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord