}
abonneren

'Geen tweede Service Pack voor Windows 7'

Windows 7 logo
Het is alweer ruim anderhalf jaar geleden dat Service Pack 1 uitkwam voor Windows 7. Je zou dus zeggen dat het de hoogste tijd is voor een tweede Service Pack, maar Microsoft heeft daar momenteel geen plannen voor.

The Register zegt contact te hebben met bronnen die dichtbij het team van Microsoft zitten dat service packs maakt en uitbrengt. Deze bronnen melden dat er geen plannen zijn voor Windows 7 Service Pack 2 met alle nieuwe updates. In de plaats daarvan zal Microsoft Windows 7 blijven updaten met maandelijkse patches totdat de ondersteuning voor Windows 7 wordt stopgezet. Het updaten zal volgens The Register slechts tot februari 2013 blijven duren, waarna in januari 2020 definitief het licht uitgaat voor Windows 7.

De service packs bevatten niet alleen de maandelijkse beveiligingsupdates, maar ook updates om de systeemprestaties te verbeteren. Bovendien bevatten de service packs vaak verbeterde ondersteuning voor hardware. Een bijkomend voordeel van een service pack is dat deze eenvoudiger te testen is en dat je in een keer alle updates kunt installeren.

Door de ondersteuning van Windows 7 zo minimaal mogelijk te houden kan Microsoft meer mensen inzetten voor het onderhoud van het nieuwe Windows 8 besturingssysteem dat vanaf morgen wordt gelanceerd. Bovendien zou Microsoft zijn klanten een extra reden geven om toch maar over te stappen naar Windows 8. Dat kunnen Windows-gebruikers tijdelijk doen tegen voor Microsoft-begrippen ongekend lage upgradeprijzen.

Bron: The Register

Geschreven door: Ruud de op

Category: Nieuws, Besturingssystemen

Tags: Service Pack

Laatste Vacatures

Uitgelicht: Java Developer - CGI