abonneren

Gedoe rond Windows 8 Flash

Microsoft gaat Flash meeleveren met Windows 8, maar dat ging niet zonder slag of stoot. Uit een uitgelekte memo blijkt dat het uiteindelijk de gebruikers waren die Microsoft hebben overgehaald.

Nog geen half jaar geleden kondigde Microsoft aan dat Flash niet ondersteund zou worden in de nieuwe Metro-interface van Windows 8. Effectief zou dat betekenen dat tablets en andere mobiele apparaten geen gebruik konden maken van Adobes plugin. Inmiddels is bekend geworden dat Microsoft het gebruik van Flash in Windows 8 toch mogelijk gaat maken. Er komt een plugin voor Metro en updates zullen zelfs via het door Microsoft gecontroleerde Windows Update worden gedistribueerd.

Internet Explorer 10 in de Metro-interface kent beperkingen wat plugins betreft. Om de gebruikservaring niet te verstoren staat Microsoft externe partijen niet toe om plugins te bouwen voor de Metro-browser. Adobe blijkt hierop een uitzondering te zijn. Een interne memo van Adobe, in bezit van The Verge, biedt een aardige inkijk in de besluitprocedure. Danny Winokur, hoofd van de afdeling Interactive Development bij Adobe, schrijft: "Het werk van Adobe en Microsoft is vooral gefocust op het integreren van Flash Player in Metro-stijl Internet Explorer 10, met speciale privileges die andere plugins niet krijgen." Daarnaast heeft Adobe het voorrecht om updates via Windows Update te verspreiden, wat niet veel externe partijen gegeven is. Winokur geeft aan The Verge bovendien aan wat de reden is dat Microsoft ineens toch overstag ging: "Microsoft heeft veel feedback van klanten ontvangen dat Flash een belangrijk onderdeel is van de browse-ervaring in Metro en ons daarom uitgenodigd om te werken aan de Metro-plugin met hun ondersteuning."

Bron: The Verge

Geschreven door: Abram Wagenaar op

Category: Nieuws, Besturingssystemen

Tags: