abonneren

Gebruik Android 4 groeit langzaam

Ondanks dat het besturingssysteem voor smartphones en tablets Android 4 al maanden uit is, wordt het nog maar weinig gebruikt. Toch begint er langzaam beweging in te komen. In de afgelopen maand is het aandeel van Android 4 bijna verdubbeld van 1,5% naar 3%.

De meest gebruikte Android-versie is nog altijd Gingerbread (Android 2.3). Bijzonder is wel dat het gebruik van Gingerbread sneller groeit dan dat van Android 4, Ice Cream Sandwich. Dit komt omdat er nog steeds veel toestellen met Android 2.3 geleverd worden, zoals de nieuwe Sony Xperia S. Daarnaast zijn er nog veel toestellen die al een tijd beschikbaar zijn die nog steeds goed verkocht worden zoals bijvoorbeeld de Samsung Galaxy S.

Er worden nog weinig toestellen standaard met Android 4 geleverd. Deze week is daar de HTC One X bijgekomen. Wel krijgen steeds meer toestellen de update naar Android 4. Zo is de update van de Google Nexus S weer hervat en ook de Samsung Galaxy S II krijgt heel langzaam zijn update. Ook HTC is begonnen met de updates van somige toestellen naar Android 4.
De ervaring leert dat het acht maanden duurt voordat een nieuwe Android-versie standaard op nieuwe toestellen wordt geleverd. Naar verwachting zullen aan het einde van dit jaar alle nieuwe toestellen met Android 4.04 komen.

Android historie


Froyo
Het gebruik van Froyo, Android 2.2 is de afgelopen weken met 2 procent afgenomen tot 23,1 %. Deze daling komt waarschijnlijk doordat de oudere toestellen vervangen worden door toestellen met hogere Android-versies. Zo zijn er waarschijnlijk veel bezitters van de populaire HTC Desire die overstappen op de HTC One X, dit toestel is nu verkrijgbaar.

Android verdeling

Honeycomb
Op de grafiek is ook te zien dat de tablets die Android 3.x Honeycomb gebruiken op het totaal van het Android-gebruik maar een bescheiden rol spelen van ca. 3 %.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Besturingssystemen

Tags: