abonneren

Er komt nog één versie van Flash voor Android 4

De gelukkige kopers van de Samsung Galaxy Nexus, de eerste smartphone met Android 4.0 Ice Cream Sandwich, komen er nu achter dat het toestel geen Flash-player heeft en dat die ook niet in de Android Market beschikbaar is.

Terwijl veel Android-aanhangers de beschikbaarheid van Flash op Android-toestellen als voordeel beschouwen ten opzichte van de iPhone van Apple, heeft Adobe vorige week een bommetje gelegd onder dat aankoopargument door te verklaren te zullen stoppen met de ondersteuning van Flash voor mobiele apparaten.

Gelukkig is het ontbreken van een Flash-Player voor Android 4.0 een tijdelijke zaak. Na een reactie van Google dat een op Android 4 aangepaste versie van Flash verwacht wordt, heeft ook Adobe dit bevestigd. Adobe zal nog één versie voor Flash voor Android 4.0 maken. Dit wordt dan meteen de laatste. Daarna komen er alleen nog updates waarin gaten en fouten gerepareerd worden.

Adobe speelt met deze beslissing in op de verwachting dat HTML 5 de meest belangrijke mobiele standaard zal worden voor het maken van grafische animaties. Het ziet er dus naar uit dat de Flash-player voor Android 4 de periode tot de definitieve overschakeling op HTML 5 moet overbruggen.

De Samsung Galaxy Nexus met Android 4.0 is vanaf 17 november in Engeland te koop. Hier komt het nieuwe vlaggeschip van Google naar verwachting begin december uit. Flash voor Android 4 zal nog dit jaar verschijnen. 

Via: Slashgear

 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Besturingssystemen

Tags: Flash

Laatste reactie