abonneren

Einde Windows XP in 2014

Microsoft waarschuwt dat in het voorjaar van 2014 definitief zal stoppen met de ondersteuning van Windows XP. Dit betekent dat gebruikers van het al meer dan 10 jaar oude besturingssysteem nog bijna drie jaar hebben om over te stappen op Windows 7 of diens opvolger.

Volgens Microsoft woordvoerder Stephen Rose duren de gloriedagen niet eeuwig. “Wat tien jaar geleden het beste was is nu niet langer goed genoeg. Dingen worden beter, sneller. Uiteindelijk wordt het tijd om van goed genoeg naar iets veel beters te gaan.”

Met name bedrijven besparen kosten door te wachten met het upgraden van grote hoeveelheden pc’s met XP die nog prima werken. Dit ondanks verschillende pogingen van Microsoft om aan te tonen hoe slecht de software is als je het bekijkt vanuit het licht van de hedendaagse veiligheidsrisico’s. Microsoft stond de laatste jaren onder druk om het besturingssysteem te blijven repareren, totdat het meer reparaties als besturingssysteem werd.

Volgens Microsoft kan de migratie naar Windows 7 door bedrijven soepel verlopen. Het bedrijf biedt daartoe verschillende hulpmiddelen.

De aankondiging dat de ondersteuning stopt op 8 april in 2014, komt niet als een verassing, dit was al bekend bij de introductie van Windows XP in 2001. Ook na die datum, zonder Microsofts ondersteuning, zal het niet plotseling ophouden te werken.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Besturingssystemen

Tags: