abonneren

Eerste Samsung-smartphone met Tizen vertraagd

Samsung heeft de lancering van de eerste smartphone die op het eigen Tizen draait nog even uitgesteld. De telefoon wordt nu aan het einde van het jaar verwacht.

De eerste Samsung-smartphone die draait op het in eigen huis ontwikkelde besturingssysteem Tizen laat nog even op zich wachten.

Het was oorspronkelijk de bedoeling om de eerste Tizen-smartphones in juli of augustus op de markt te brengen, maar volgens bronnen dichtbij Samsung is die datum nu verschoven naar het vierde kwartaal van dit jaar.

De Zuid-Koreaanse nieuwssite i24news meldt dat het eerste toestel dat draait op Tizen naar alle waarschijnlijkheid in september tijdens de IFA-beurs in Berlijn zal worden aangekondigd.

De lancering wordt naar verluidt uitgesteld omdat er problemen zijn met de ontwikkeling van de appwinkel. Het team achter Tizen is hard aan het werk geweest om ontwikkelaars naar het nieuwe platform toe te trekken, maar het startaanbod zal toch lager liggen dan wat de andere nieuwere besturingssystemen - met name Black Berry 10 en Windows Phone 8 - al kunnen aanbieden.

Door een eigen besturingssysteem op haar toestellen te installeren, neemt Samsung opnieuw meer controle in handen en is het minder afhankelijk van Google Android. Tizen is het resultaat van een samenwerking tussen Samsung en Intel en zal vooral op high-end smartphones worden geleverd.

Geschreven door: Dries Cludts op

Category: Nieuws, Besturingssystemen

Tags: Tizen