Eerste officiële versie Android 6.0 Marshmallow online gezet

De eerste officiële versie van Android 6 Marshmallow is uitgebracht. Eigenaren van een Nexus-toestel kunnen het nieuwe besturingssysteem handmatig op hun telefoon zetten. Google heeft daarvoor de factory images online gezet.
De eerste update komt ook over the air binnen, maar dat gebeurt 'in de komende weken' volgens Google. Wie niet wil wachten op de OTA-update kan het OS ook handmatig flashen, al raak je daarbij wel alle data op je toestel kwijt.

Android 6.0 Marshmallow is hier te downloaden. Het OS werkt voor de Nexus 5, 6, 7 en 9.

App-permissies

Google kondigde het nieuwe besturingssysteem een paar maanden geleden aan. Nieuw in Android M is onder andere dat het per app mogelijk is om permissies te beheren. Daardoor kan een app zoals een zaklamp geen toegang meer krijgen tot bijvoorbeeld je contacten.

Now On Tap

Ook heeft Google zijn slimme assistent Now uitgebreid, zodat het mogelijk is om informatie te vinden in iedere aparte app. Zo kun je 'Now On Tap' gebruiken om een WhatsApp-gesprek te scannen en op die manier contextuele informatie te verzamelen, bijvoorbeeld om een afspraak te maken.

Fabrikanten

Android 6.0 is inmiddels ook beschikbaar voor ontwikkelaars van andere toestellen. Of de update naar Marshmallow er echter ook gaat komen, hangt van de fabrikanten af. Veel fabrikanten weigeren om oudere toestellen te updaten, waardoor die vaak op oudere en onveilige besturingssystemen blijven zitten.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Besturingssystemen

Tags: android, marshmallow, android 6, android marshmallow