abonneren

Eerste Tizen-apparaat aangekondigd

Het eerste apparaat met het besturingssysteem Tizen is aangekondigd. Het mobiele OS van Samsung en Intel zal gebruikt worden als besturingssysteem voor een tablet door de Japanse fabrikant Systena. Samsung zelf heeft nog helemaal geen Tizen-apparaten aangekondigd.

Het Japanse bedrijf Systena heeft een tablet aangekondigd die zal draaien op Tizen. Dat is het mobiele besturingssysteem dat Samsung met Intel aan het ontwikkelen is. Samsung zelf heeft ook apparaten in de maak, maar deze zijn nog niet aangekondigd.

De tablet heeft een scherm van 10 inch groot. De opslagruimte bedraagt 32 GB en hij komt deze herfst op de markt. Er zit een quadcore 1,4 GHz-processor in het apparaat. Hij zal draaien op versie 2.0 van Tizen. De tablet zal in oktober op een expo worden gepresenteerd aan het publiek.

Tizen

Het mobiele besturingssysteem Tizen is ooit gestart als MeeGo van Intel en Nokia. Dit OS was open source en is doorontwikkeld door Samsung en Intel. Nokia stapte er namelijk uit. De basis van Tizen is HTML5.

Er is wel kritiek op het besturingssysteem. De Tizen Association, die de taak heeft om de software naar fabrikanten uit te rollen, is niet zo transparant over de gang van zaken als ee open source-werkwijze betaamt. 

Geschreven door: Chris Broesder op

Category: Nieuws, Besturingssystemen

Tags: mobiel os, tablets, Tizen

Nieuws headlines

Laatste reactie