abonneren

Definitive Windows 8-versie uitgelekt

Een definitieve Enterprise versie van Windows 8 is al uitgelekt op internet en te vinden via torrentdownloads. Een dag nadat Microsoft aankondigde dat de RTM-versie naar de fabrikanten zou worden verstuurd.

Het viel te verwachten. Nadat Microsoft aankondigde de RTM-versie (released to manufacturing) af te hebben en deze te versturen naar systeembouwers, stond deze versie prompt de volgende dag online. Het lijkt erop dat het om een Europese versie gaat want het is een N-editie. De N-editie moet Microsoft uitbrengen in de EU (vanaf 2004) zodat men voor een Windows-versie zonder mediaplayer kan kiezen. Microsoft wil niet reageren op het uitlekken van de Windows 8 versie,  die zeer waarschijnlijk afkomstig is van een van hun hardware-partners.

Overigens kwam vandaag ook naar buiten dat de naam van de nieuwe interface van Windows 8 waarschijnlijk toch niet ‘metro’ zal zijn. Dit om een mogelijk merkinbreuk te vermijden. Een Duitse groothandel Metro AG zou de naam Metro al hebben geclaimd. Waarschijnlijk gaat de nieuwe interface nu gewoon aangemerkt worden met ‘interface in de Windows 8-stijl’.

 

Bron: The Verge

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Besturingssystemen

Tags:

Laatste reactie