Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord
abonneren

De betrouwbaarheid van Windows controleren

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Systeemstatusrapport opvragen
  3. > Rapporten genereren
  4. > Inzoomen
  5. > Diagram opvragen
Het is frustrerend: na een verse installatie draait Windows als een zonnetje, maar na verloop van tijd loopt er iets mis en moet je op zoek naar het probleem. Gelukkig biedt Windows zelf een handig instrument om snel tot een diagnose te komen: de betrouwbaarheidscontrole!

Weinig gebruikers weten het, maar Windows houdt nauwgezet bij welke software- en hardwareproblemen en welke wijzigingen zich zoal in je systeem hebben voorgedaan. Een non-stop analyse op de achtergrond dus, die je snel en overzichtelijk naar boven haalt met de betrouwbaarheidscontrole. Open daarvoor het Windows Onderhoudscentrum, door op het witte vlaggetje in het systeemvak te klikken of door ‘onderhoudscentrum’ te tikken in het zoekvenster van het Windows-startmenu. Hier open je de rubriek Onderhoud en klik je op Betrouwbaarheidsgeschiedenis weergeven.

***1-onderhoudscentrum.png
Voor onderhoud moet je in het onderhoudscentrum zijn!

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Workshop, Besturingssystemen

Tags: Betrouwbaarheid

Nieuws headlines

donderdag 30 november

donderdag 09 november

Laatste reactie