}
abonneren

De beste tips voor Windows 8

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Windows 8 snel afsluiten
  3. Groepen van apps maken
  4. Direct opstarten naar bureaublad
  5. Snel programma’s starten
  6. Snel inloggen op Windows 8
  7. Handige sneltoetsen
  8. IE op bureaublad weergeven
  9. Apps naast elkaar gebruiken
De aanschaf van een nieuwe computer, laptop of tablet betekent voor veel mensen de eerste kennismaking met Windows 8, want dat besturingssysteem wordt vaak standaard meegeleverd. Dan blijkt ook dat de bediening van de nieuwe interface lang niet voor iedereen meteen duidelijk is. Tijd voor wat handige tips.

Microsoft gebruikt voor Windows 8 twee termen om programma’s aan te duiden: apps en bureaublad-apps. Een app draait alleen vanuit de Modern UI-interface en kan worden gestart door de tegel ervan in de interface aan te raken of aan te klikken. Het programma wordt dan full screen weergegeven en beschikt over grote knoppen, tekstvlakken en logo’s die gemakkelijk met de vinger zijn te bedienen. Een app kan niet worden weergegeven op het Windows-bureaublad.

Een bureaublad-app is eigenlijk wat alle Windows-gebruikers in het verleden gewoon een programma noemden. Deze normale applicaties, die worden weergegeven op het Windows-bureaublad, zijn voorzien van de bekende menu’s, balken en vensters. Een bureaublad-app heeft onder Windows 8 echter ook vaak een pictogram in de Modern UI-interface, maar zodra dat programma wordt gestart, zal Windows 8 naar het bureaublad schakelen en het programma daar weergeven.

***Windows Store-app.png

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Workshop, Besturingssystemen

Tags:

Laatste Vacatures

Uitgelicht: Java Developer - CGI