Cyanogen krijgt miljoeneninvestering om eigen CyanogenOS te ontwikkelen

Cyanogen krijgt een investering van ruim 75 miljoen euro om zijn alternatief voor Android verder uit te bouwen. Cyanogen is het bedrijf achter het populaire Cyanogenmod, dat sinds een paar maanden wordt uitgebouwd als volwaardig besturingssysteem.
Er zijn een hoop grote namen die geld steken in Cyanogenmod, zoals Twitter, en chipfabrikant Qualcomm. Ook de grote mediamagnaat Rupert Murdoch (van o.a. kranten als The Sun, en Fox News) investeert in Cyanogen.

Nieuw besturingssysteem

Cyanogenmod is een ROM die al sinds de begindagen van Android een alternatief is voor de launchers die fabrikanten zelf maken. De laatste maanden werken de ontwikkelaars echter aan een compleet eigen besturingssysteem, CyanogenOS. Dat is weliswaar gebaseerd op de broncode van Android, maar staat daar wel los van. Zo is het mogelijk om CyanogenOS zonder alle Google Play-apps te gebruiken.

Dominante positie

Veel bedrijven zijn niet even blij met de dominante positie van Android op smartphones en tablets. Mede om die reden wilde Microsoft aanvankelijk ook investeren in Cyanogen, zodat het diensten als Bing, OneDrive en Skype standaard kon meeleveren op telefoons. Later besloot Microsoft dat echter toch niet te doen.

Standaard-besturingssysteem

Er zouden al meerdere telefoonfabrikanten die CyanogenOS op hun toestellen willen zetten, zoals Alcatel en Miramax. Ook voor OnePlus, de maker van de OnePlus One, wordt een speciale versie van het besturingssysteem gemaakt.

Cyanogen denkt dat het met de investering makkelijk de derde grootste partij op de markt kan worden, naast Android en iOS.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Besturingssystemen

Tags: cyanogenmod, cyanogen