abonneren

ChromiumPC desktop met Chromium OS

De ChromiumPC van Xi3 Corporation is een modulaire pc en is ’s werelds eerste desktop computer waarop ChromeOS draait.

De modulaire pc, die in 2010 een innovatieprijs kreeg op de CES, is opgebouwd uit drie modules. Een kaartje met processor en RAM-geheugen, een met alle aansluitingen en een met video, ethernet en voeding. Doordat het modulair is, kan de computer per module worden gewijzigd. Ook kunnen andere partijen kaarten ontwikkelen voor de modulaire pc. De behuizing meet 10,2 x 9,3 x 9,3 cm.


Chromium OS online besturingssysteem
De pc kan verschillende besturingssystemen draaien waaronder Chromium OS. De fabrikant is van mening dat de tijd rijp is voor het introduceren van een pc waarbij het besturingssysteem in de cloud draait. Chromium OS is de opensource-variant van het Google Chrome OS besturingssysteem dat door Google nu op een tweetal notebooks aan de man gebracht wordt.
Gebruikers raken steeds meer gewend aan verschillende online applicaties en slaan vaker bestanden online op. De verkoop van de computer start op 4 juli, over de prijs wil het bedrijf nog niets zeggen maar verwacht wordt dat de prijs ongeveer gelijk zal zijn aan eerdere systemen van Xi3, zo rond $850. 

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Besturingssystemen

Tags: