abonneren

ChromiumOS Flow

In het februarinummer van PCM testten we een vroege build van Google Chrome OS. Inmiddels zijn veel ontwikkelaars er zelf mee aan de slag gegaan.

Een van de meest veelbelovende Chromium-distributies is ChromiumOS van Hexxeh, waarvan wij editie Flow testen. Flow is beschikbaar als VMWare-image (voor virtuele machines), maar ook als image. Wij gaan met deze laatste versie aan de slag, omdat we dan eenvoudig van een usb-stick kunnen opstarten.

Het grootste verschil met Googles eigen build is het feit dat Flow eenvoudig op netbooks, notebooks en desktops is te gebruiken. Onze usb-stick start probleemloos op de test-pc. De netwerkverbinding werkt en in no time zijn we ingelogd. Uiterlijk is er weinig veranderd, maar Flow biedt wel degelijk voordelen, zoals het synchroniseren van favorieten en met name het gebruik van extensies voor Chrome. Bovendien worden systeemupdates automatisch geïnstalleerd.

De snelheid van Flow is niet zo hoog als verwacht. Alle handelingen, zoals het openen van menu’s of navigeren op een pagina, worden met enige vertraging uitgevoerd. Dit kan komen doordat ChromiumOS eigenlijk bedoeld is voor netbooks, maar is wel onverwacht, omdat de hardware van onze test-pc veel beter kan presteren. Het gebruik van extensies werkt goed. Moeiteloos kunnen we een aantal extensies testen, waarvan de meesten werken. Het nut van plugins voor bijvoorbeeld Google Voice is beperkt, omdat geluidsondersteuning in Chrome OS (en dus ook Chromium OS Flow) nog zeer beperkt is.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • nu met extensies
  • makkelijk te gebruiken
  • onverklaarbaar langzaam
Voor ChromiumOS Flow gelden dezelfde waarschuwingen als voor Chrome OS: een netwerkverbinding is essentieel en het is niet echt geschikt voor dagelijks gebruik. ChromiumOS Flow maakt het wel veel makkelijker om zonder consequenties ook eens te kijken waar iedereen zich zo druk over maakt.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Besturingssystemen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord