abonneren

Chrome OS biedt ondersteuning voor slimme ontgrendeling

Eén van de handigste functies van Android Lollipop is de slimme vergrendeling van je telefoon. Daarmee hoef je je telefoon niet te ontgrendelen wanneer je bent gekoppeld aan een vertrouwd apparaat, zoals een smartwatch. Nu heeft ook het besturingssysteem Chrome OS een dergelijke functie, waarmee je geen vergrendeling nodig hebt als je gekoppeld bent aan je smartphone.
De functie heet Smart Lock for Chrome, en werkt met Chrome OS versie 40. Je hebt bovendien Android Lollipop op je smartphone nodig, en je moet bluetooth aan hebben staan.

Geen wachtwoord nodig

Als je je smartphone hebt gekoppeld aan de Chrome OS-laptop, hoef je je wachtwoord niet meer in te voeren. Zodra je apparaten echter te ver van elkaar verwijderd raken, verlies je de verbinding en moet je alsnog inloggen.

Praktisch

Dat is handig wanneer je je laptop verliest of wanneer die wordt gestolen, maar maakt het gebruik in de praktijk wel een stuk makkelijker.

Instellen

Om de functie aan te zetten, moet je in de nieuwste versie van Chrome OS naar je 'Instellingen', daar naar 'Geavanceerde instellingen', waar je 'Slimme vergrendeling' ziet staan. Nadat je je bluetooth hebt ingeschakeld, kun je je telefoon vinden via je laptop.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Besturingssystemen

Tags: Chrome Os, ontgrendeling