abonneren

Chrome krijgt losse apps

Google is bezig de mogelijkheden van wat een web-app kan doen, flink uit te breiden. Dit maakt de kracht van de Google Chrome browser en het Google Chrome OS op termijn stukken groter.

Google heeft ontwikkelaarversie Chrome 22 beschikbaar gemaakt die ‘Chrome packaged apps’ mogelijk maakt. Ontwikkelaars kunnen nu web-apps ontwikkelen die opzichzelf kunnen draaien en zo meer mogelijkheden hebben dan de nu gangbare web-apps. Zo zouden de packaged apps ook offline, dus zonder internetverbinding moeten kunnen draaien. Wel worden ze met de zelfde programmeertechnieken gemaakt als de huidige web-apps, met HTML, CSS en Javascripts.

De packaged apps zijn niet langer gebonden aan de browser. Ze kunnen ook buiten de browser gebruikt worden en bijvoorbeeld in een eigen venster draaien. Dit is een hele mooie manier om de mogelijkheden van het Chrome OS uit te breiden. Chrome OS gaat zo meer op een normaal besturingssysteem lijken.

De vraag is in hoeverre de packaged apps straks alleen met de Chrome-browser  gebruikt kunnen worden of ook met andere browsers kunnen werken. Ook is de kans groot dat er verschillende web-app ontwikkelomgevingen ontstaan. Zo zouden Mozilla en Opera ook al werken aan apps die meer mogelijkheden krijgen. Bovendien werkt Mozilla aan een eigen besturingssysteem Firefox OS dat met Chrome OS gaat concurreren.

Een videointroductie van Google

 

Bron: Cnet

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Besturingssystemen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord