abonneren

Chinese Microsoft-afdeling laat per ongeluk Windows 9 zien

De Chinese afdeling van Microsoft heeft per ongeluk een foto van Windows 9 gepubliceerd. Het lijkt er daarom op dat Windows 9 binnenkort uitkomt.

De geruchten over het uitbrengen van Windows 9 worden daarmee steeds hardnekkiger, al heeft Microsoft nog niets officieel bevestigd. Nu was het de Chinese tak van het bedrijf dat per abuis een foto publiceerde op het sociale netwerk Weibo (de Chinese Twitter).

Tegels

Daar werd per ongeluk een bericht geplaatst met een verwijzing naar het nieuwe OS, die het erop doet lijken dat Windows 9 eraan komt. Het bericht werd snel verwijderd, maar zoals dat het internet gewoon is was het reeds te laat. Bij het bericht zat een afbeelding waarin met verschillende tegels het cijfer 9 werd gevormd. Het is niet zeker of dat het officiële logo zal worden van Windows 9, maar het besturingssysteem gaat wel net als Windows 8 inzetten op de tegelomgeving.

Start-menu

Bij de afbeelding werd de tekst "Denk je dat het start-menu zal terugkomen?" Het start-menu ontbrak aanvankelijk in Windows 8, maar werd na veel kritiek weer teruggeplaats in het besturingssysteem.

Windows 9

Naar verwachting komt Windows 9 in 2015 op de markt, maar over de precieze datum houdt Microsoft de kaken stijf op elkaar. Het zou overigens de eerste keer zijn dat de titel "Windows 9" wordt bevestigd, want tot nu toe ging het besturingssysteem schuil onder de codenaam Windows Threshold.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Besturingssystemen

Tags:

Laatste reactie