abonneren

CES 2012: Laatste Microsoft-keynote van Steve Ballmer

De laatste keynote van Microsoftbaas Steve Ballmer op de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas was vooral een sterk staaltje entertainment. Grote aankondigingen bleven uit.
Niet erg verrassend werd er bevestigd dat er in februari een Kinect-versie voor Windows verschijnt en dat in dezelfde maand een nieuwe bèta van Windows 8 beschikbaar komt.

Ballmer was luid en enthousiast als altijd, en voelde zich duidelijk goed in zijn sas. Maar dat kon niet verhullen dat de Microsofttopman eigenlijk niets verrassends te vertellen had. Er was wel wat animo rond Windows Phone en in het bijzonder de Lumia 900 van Nokia, de LTE-versie van de Lumia 800, met dank aan het Windows Phone-team in het publiek.

De echte ster van de keynote was echter Tami Reller, topvrouw voor marketing rond Windows 8. Ze kreeg wel sterke concurrentie van een briljante muzikale mash-up door Pogo van de veertien vorige Microsoft-keynotes op CES.

Metro-stijl
Reller demonstreerde de nieuwste versie van Windows 8. Sommige zaken die ze toonde zijn nieuw, andere reeds bekend. Tijdens de demo was onder meer te zien dat het vergrendelscherm van Windows veel meer nuttige informatie toont dan nu het geval is. Bij het openen van een laptop zul je daardoor bijvoorbeeld snel zien hoeveel mails en afspraken op je staan te wachten.

Vanuit dit scherm inloggen in Windows zal trouwens op een speciale manier kunnen, bijvoorbeeld door op een foto bepaalde zones aan te raken. Teller demonstreerde dit, door in te loggen met een foto van drie kinderen met elk een vis in de hand, waarbij ze op de ogen van de vissen drukte.

Metro-apps
Heel de keynote stond eigenlijk in het teken van Metro, de nieuwe interface die zowel bij Windows Phone 7, Windows 8 als bij de Xbox 360 te vinden is. Tijdens de demo van Teller was onder meer te zien dat Metro naast de klassieke Windowsomgeving kan staan. Zeer letterlijk zelfs, door met een splitscreenvoorstelling links een Metro-app te tonen en rechts het vertrouwde Word.

Teller noemde ook AppContract een van de krachtigste features van Windows 8. Via deze technologie kunnen losse apps gemakkelijk samenwerken. Je kunt bijvoorbeeld een recept uit een culinaire app simpelweg delen via een berichten-app.

Laatstes CES voor Microsoft
Al maanden geleden maakte Microsoft bekend dat CES 2012 de laaste keer zou zijn dat Microsoft o zal deelnemen aan de show en het podium zou betreden om de keynote-speech te houden. Dit omdat het tijdstip niet past in het release-schema van het bedrijf. 

CES topman Gary Shapiro zij echter in zijn aankondiging van Ballmer, dat hij zich niet kon voorstellen dat Microsoft niet meer terug zou komen. Volgens hem is Microsoft niet weg maar houdt het bedrijf slechts een pauze.

Bekijk ook onze video van de tijdens de keynote gegeven demonstratie van WIndows 8:

 

Via: ZDnet

 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Besturingssystemen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie