abonneren

Bluestacks App Player

Gebruikers van het ene besturingssysteem kunnen zich vaak maar moeilijk verplaatsen in die van het andere. Die systemen kunnen elkaar echter al sinds jaar en dag uitstekend nabootsen. Een van de nieuwste wapenfeiten in de wereld van emulators en virtuele machines is de Bluestacks App Player, een Android-emulator die de honderdduizenden apps voor dit populaire besturingssysteem naar pc, Mac en ook de Surface Pro probeert te brengen.

Onze eerste kennismaking met Bluestacks dateert van een jaartje geleden. Toen was het nog een heel onaf product. Het kon slechts een beperkt aantal apps afspelen. Met zelf gedownloade apps op de lokale schijf kon het programma niets aanvangen. Ook nu is het nog in de bèta-fase, maar inmiddels claimen de makers dat Bluestacks alle 750.000 toepassingen uit Googles applicatiewinkeltje aankan – een nogal krasse bewering.

Het gemak waarmee we software vanuit verschillende app stores en vanaf onze eigen harde schijf kunnen installeren is inderdaad dik in orde. Bluestacks biedt bovendien de mogelijkheid apps te synchroniseren met onze smartphone of tablet. Daar is dus geen vuiltje aan de lucht: we kunnen probleemloos muziekjes maken met Chordbot of boze vogeltjes over het scherm schieten.

Er zijn echter ook de nodige beperkingen. Een pc is nu eenmaal geen handheld-apparaat en dus faalt Bluestacks sowieso bij alle applicaties die de specifieke hardware-features daarvan gebruiken. Automatische omschakeling van portrait naar landscape valt handmatig nog op te lossen, maar een racegame besturen door de desktop-pc te kantelen zien we toch niet zitten. Hoeveel apps zouden hierdoor niet op een pc kunnen worden gebruikt?

De Bluestacks App Player is een absolute aanrader, al was het alleen maar voor de vele leuke gratis apps die je ermee kunt draaien. Dat dat er 750.000 zijn lijkt ons echter schromelijk overdreven.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Besturingssystemen

Tags: Besturingssystemen

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord